Servicii

Consult mamar

Examen clinic al sanului devine obligatoriu anual dupa varsta pubertatii odata cu dezvoltarea glandei mamare.Consultul mamar poate depista modificari patologice:chisturi,inflamatii,infectii,tumori benign sau maligne.Este examenul de prima intentie,ulterior putand fi completat daca se impune cu investigatii imagistice-ecografie,mamografie,RMN mamar.

Consult chirurgical

Fiecare pacient care sufera de o afectiune chirurgicala, pentru a ajunge la tratament, trebuie mai intai sa fie evaluat. Aceasta evaluare pre-operatorie se face in sistem ambulator, cu bilet de trimitere. Astfel se pot diagnostic diverse patologii chirurgicale, cum ar fi cancer de san, cancer de col uterin, cancer colo-rectal, hernii abdominale, hernii inghinale, eventratii post-operatorii, colecistite litiazice etc.

De asemenea, datorita contactului strans cu laboratorul , prin recoltari de analize uzuale, analize hormonale, analize specifice patologiei prostatice, uroculturi, sumar de urina (pentru depistarea infectiilor urinare, a hematuriei), detectari de sange in materiile fecale , se pot diagnostic precoce diverse afectiuni.

Ecografie

Ecografia este un examen non-invaziv, nedureros, cu precizie excelenta si gratuita in clinica noastra, avand nevoie doar de un bilet de trimitere de la medicul de familie. Detinem asadar un aparat ecograf performant, cu sonda abdominala, sonda pentru tesuturi moi, sonda vaginala, posibilitatea de a efectua ecografie Doppler. Astfel se pot examina multiple segmente- san,ficat, colecist,pancreas, apendice, aparat uro-genital (ecografie renala, a uterului, ovarelor), perete abdominal, muschi, vase de sange cu ajutorul functiei Doppler.

Nu de putine ori, cu ajutorul acestei investigatii, in programul de screening pentru cancerul de san, ce se efectueaza minimum o data pe an, am depistat tumori mamare in stadii incipiente, cu rata mare de supravietuire.

Proceduri si mici interventii

In clinica noastra avem posibilitatea de a afectua mici interventii chirurgicale, cu anestezie locala, gratuit, doar cu bilet de la medical de familie. Astfel exista o multime de procedure efectuate cum ar fi: exicizie tumori cutanate, excizie lipoame, chisturi sebacee, chist pilonidal, excizie papiloame cutanate, bandari ale hemoroizilor, sclerozarea pachetelor varicoase, biopsie ganglionara, biopsii cutanate, tratamentul panaritiului, dezinfectarea si pansamentul plagilor, suprimarea drenajelor, a firelor de sutura, drenajul abceselor superficiale.

De asemenea, tot gratuit, piesele excizate vor fi trimise si analizate histopatologic, putand diagnostica precoce melanomul sau alte tipuri de cancer.

Toate interventiile chirurgicale se petrec intr-un mediu aseptic, steril, respectand toate normele de asepsie si antisepsie, de aceea rata complicatiilor post-operatorii fiind aproape nula.